SP Kontiolahti: Tarjei Bø po troch rokoch najlepším v šprinte, Šíma takmer v stíhačke - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

3. decembra 2020

SP Kontiolahti: Tarjei Bø po troch rokoch najlepším v šprinte, Šíma takmer v stíhačke

Druhé kolo Svetového pohára začalo opäť v Kontiolahti. Tretie mužské preteky v novej sezóne ovládol opäť nórsky biatlonista. So skvelou bežeckou formou a čistou streľbou sa po dlhom čase dočkal víťazstva vo Svetovom pohári. Slovenskí biatlonisti opäť so slabým behom, no pochvalnou streľbou.


Desiata výhra pre staršieho Bøho, Ponsiluoma najrýchlejší

Najväčším favoritom bol pred dnešnými pretekmi vedúci muž Svetového pohára Johannes Thignes Bø, ktorý útočil na svoj jubilejný päťdesiaty triumf. Na ten si však bude musieť ešte počkať. Miesto neho pre seba získal svoje jubilejné desiate víťazstvo jeho starší brat Tarjei Bø. Ten prvýkrát v tejto sezóne neurobil na strelnici žiadnu chybu, pridal k tomu druhý najrýchlejší beh a po troch rokoch sa mohol radovať z prvej priečky.

Na druhom mieste sa umiestnil taktiež čisto strieľajúci Arnd Peiffer, ktorý aj na trati patril k najlepším. Johannesovi Bøovi zostal po jednom omyle na strelnici tretí stupienok, po troch závodoch v tejto sezóne tak už skompletizoval medailovú zbierku. Desiatykrát tak spolu stáli bratia Bøovci na debne, vôbec prvýkrát sa však starší Tarjei pozeral na Johannesa z vyššieho stupienka.


Foto: Traja najlepší muži dnešného šprintu (Autor: Christian Manzoni)

Medailový ceremoniál potom doplnili ďalší traja bezchybní pretekári. Štvrtú pozíciu bral Benjamin Weger, piata priečka patrila Erlendovi Bjøntegaardovi a šiesty skončil Jakov Fak, ktorý v tomto ročníku zatiaľ v žiadnom závode nechýbal v prvej desiatke. Najrýchlejší bežecký čas dnes zaznamenal Švéd Martin Ponsiluoma, ktorý sa aj s tromi chybami umiestnil v prvej desiatke.

Foto: Benjamin Weger (Autor: Christian Manzoni)


Francúzi a Rusi sa naďalej hľadajú

Kým Nórom úvod sezóny vychádza znamenite, Francúzi sa trápia. Nóri dnes mali štvornásobné zastúpenie v elitnej desiatke, z Francúzov sa do nej nevošiel nikto. Najlepšie z nich si dnes viedol Fabien Claude na 11. mieste. Do najlepšej dvadsiatky sa vošiel ešte Simon Desthieux. Dobrou správou pre Francúzsko je bežecké zlepšenie Quentina Fillona Mailleta, ktorého však tri chyby nepustili vyššie než na 30. miesto. Ešte horšie na tom dnes bol až 39. Émilien Jacquelin.


Ešte väčší prepadák dnes zažili Rusi. Tí nemali žiadneho zástupcu medzi prvou tridsiatkou. Na vine je po prvé zlá bežecká forma Matveja Jelisejeva, keď v poslednom kole išiel na "doraz", ako aj nepresná streľba Alexandra Loginova. V závode sa naopak pochlapili Bielorusi. Sergej Bočarnikov si 13. miestom zajazdil svoje maximum, 19. Maxim Varabej si dnes svoj osobák vyrovnal.


Šíma takmer vybojoval stíhačku, bežecké trápenie pokračuje

Slovenskí muži sa na trati opäť vytrápili. Michal Šíma sa z tria umiestnil najvyššie na 61.priečke. Takmer sa prebojoval do sobotňajších stíhacích pretekov, chýbala mu sekunda a pol. Tomáš Hasilla urobil na strelnici 2 chyby a na víťaza v cieli stratil takmer tri minúty. Klasifikovali ho na 75.mieste. Druhú šancu v sezóne dostal Matej Baloga, ktorý úvodné kolo rozbehol slušne, čo bol úplný protiklad poslednému kolu, kde dostal viac než minútu. Do cieľa prišiel 84.


Top 3 medzi mužmi

🥇 Tarjei Bø (Nórsko)
🥈 Arnd Peiffer (Nemecko) +13,9 s
🥉 Johannes Thingnes Bø (Nórsko) +29,4 s


Výsledkový servis


Použitý zdroj: BiathlonWorld, T.Papoušková
Foto: Tarjei Bø (Autor: Christian Manzoni)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára