SP Kontiolahti: V stíhacích pretekoch triumfoval Samuelsson, štartoval až osemnásty - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. decembra 2020

SP Kontiolahti: V stíhacích pretekoch triumfoval Samuelsson, štartoval až osemnásty

Švéd Sebastian Samuelsson si v stíhacích pretekoch vybojoval prvé víťazstvo vo Svetovom pohári.  Predĺžil tak švédsku šnúru víťazstiev a dobrých výsledkov v úvode sezóny. Slovenskí muži na štarte nefigurovali.


Sebastian Samuelsson dnes štartoval s číslom 18 a stratou minúty a desiatich sekúnd za lídrom šprintu Tarjeim Bøom. Tarjei hneď v úvodnej streľbe vyhorel, nesklopil tri terče a musel odkrúžiť 450 metrov navyše. Jeho najväčší vyzývateľ Johannes Thingnes Bø dlho nedával nikomu šancu - ani na strelnici, ani na trati. Všetko sa zmenilo na tretej a štvrtej streleckej položke, keď minul dokopy tri terče. Samuelsson si mohol dovoliť aj jednu chybu, ktorú napokon aj urobil. Z poslednej streleckej položky odchádzal na prvej priečke.


Za neho sa zaradil Fabien Claude z Francúzska, ktorý mal celkový súčet chýb ako Johannes Bø, s rýchlejším behom ale v poslednom bežeckom kole vybojoval striebornú priečku. Líder poradia Svetového pohára Johannes Bø sa musel uspokojiť aj s tretím miestom. Do cieľa prišiel o 4 sekundy za Francúzom.


Tempu Clauda a Bøho nestačil Sturla Lægreid, prekvapivý víťaz z vytrvalostných pretekov a aj dnes potvrdil, že s ním musíme stále rátať vysoko. S jedným omylom v ležke a štartovým číslom 22 skončil štvrtý. Po Lægreidovi preťal cieľovú pásku Benedikt Doll, ktorý sa zlepšil z 8. na 5. miesto zásluhou rýchleho behu. Po štvrtýkrát v sezóne sa v desiatke objavil aj Jakov Fak, dnes bol šiesty. 


Veľký posun zaznamenal siedmy Émilien Jacquelin, keď štartoval z 39. miesta a skončil 8. Na strelnici si najlepšie viedol veterán Simon Eder, s čistým kontom skončil ale až v druhej desiatke (13.). Kto ale sklamal, bol Arnd Peiffer. S piatimi chybami skončil osemnásty. Rovnako aj víťaz šprintu Tarjei Bø zaostal za najlepšími a do štatistík si pripisuje 12.priečku.



Foto: Sebastian Samuelsson (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára