SP Kontiolahti: Švédky v štafete najúspešnejšie, Slovenky na chvoste - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. decembra 2020

SP Kontiolahti: Švédky v štafete najúspešnejšie, Slovenky na chvoste

Švédske ženy v zložení Skottheimová, Brorssonová, Elvira a Hanna Öbergové zvíťazili v úvodných štafetách sezóny 2020/21 vo fínskom Kontiolahti. Zdolali štafety Francúzska, Nemecka či Nórska, ktoré taký nepodarený výsledok nepamätajú dva roky.


Hneď v prvej streleckej položke sklamali Nórky. Karoline Knottenová na trati spadla, mala problémy so zbraňou a musela ísť tri trestné kolá. Pre nórsku štafetu to razom znamenalo pád na dno priebežných výsledkov a ich šance na pekný výsledok boli definitívne spečatené. Skvele rozbehli štafetu Francúzky s Anais Bescondovou, Anais Chevalierovou-Bouchetovou, Chloé Chevalierovou a Justine Braisazovou-Bouchetovou. Na strelnici si dovolili iba deväť dobíjaní a s kvalitným behom si v cieli došli pre strieborné medaily. 

Foto: Sestry Anais a Chloé Chevalierové (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Skvele rozbehla štafetu Johanna Skottheimová s Monou Brorssonovou. Na strelnici dobíjali dvakrát a udržali krajinu v hre o celkové víťazstvo. Na treťom úseku bežala Elvira Öbergová, pred ktorú sa na chvíľu dostala šikovnejšia v streľbe Chloé Chevalierová. V stojke sa poradie vymenilo a do čela sa dostala mladšia z biatlonistiek Öbergová, ktorá si do zajtrajších stíhacích pretekov oblečie tmavomodrý trikot pre najlepšiu biatlonistku do 25 rokov. Hanna Öbergová si víťazstvo postrážila. Dotierala na ňu Justine Braisazová-Bouchetová, ktorá ale na priebežnú líderku SP zaostala o necelých desať sekúnd.


Švédske biatlonistky vyhrali prvýkrát od Oberhofu v roku 2011, čím prerušili víťaznú šnúru nórskych biatlonistiek. Tie kvôli nepodareným výkonom na strelnici (problémy Karoline Knottenovej pred príchodom na strelnicu, Tiril Eckhoffová strieľala 3+3,...), ktorý čiastočne skorigovala Marte Røiselandová desiatimi presnými výstrelmi, skončili na ôsmom mieste. Takýto hlboký výsledok nepamätajú od roku 2018. 

Foto: Švédska ženská štafeta (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Slovenské biatlonistky v zložení Henrieta Horvátová, sestry Machyniakové a Aneta Smerčiaková boli po úvodných dvoch úsekoch ako prvé stiahnuté. Kvalifikovali ich na poslednej, 21. priečke.


Výsledky štafety žien

Analýza pretekov

Poradie disciplíny

Priebežné hodnotenie SP


Zajtra pokračujú posledné preteky v Kontiolahti stíhacími pretekmi žien (15:15) a štafetou mužov (12:45). Svoje tipy nezabudnite nastaviť na Tipujbiatlon.cz.


Foto: Elvira Öbergová (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára