Švédsky tím ostane po Antholzi v Alpách. O kroku uvažuje aj tréner Johannes Lukas - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

5. januára 2021

Švédsky tím ostane po Antholzi v Alpách. O kroku uvažuje aj tréner Johannes Lukas

Švédski biatlonisti majú skvele rozbehnutú sezónu 2020/21 a chcú sa pred blížiacim sa svetovým šampionátom vyhnúť akémukoľvek riziku. Preto zvažujú, že po Antholzu nepocestujú domov.

V doterajšom priebehu Svetového pohára pozbierali Švédi 15 medailí. Ženy vedú v Pohári národov, muži sú druhí. Lepší vstup do sezóny Švédska reprezentácia ešte nezažila.

"Bol to senzačný štart sezóny," uznáva tréner Johannes Lukas. "Pre celý tím je skvelé, že máme veľa biatlonistov, ktorí môžu uspieť a nespoliehame sa tak len na jedného."

Mimo domova až sedem týždňov

Nemecký kouč, ktorý zastúpil u Švédov svojho slávneho krajana Wolfganga Pichlera, teraz zvažuje, že by celý tím zostal po treťom januárovom Svetovom pohári v Alpách. Do Majstrovstiev sveta v Pokljuke budú v tú dobu zostávať dva týždne.

"Chceme minimalizovať cestovanie. Najdôležitejšia je pre mňa bezpečnosť. Uvidíme, aká bude situácia," povedal Lukas televízii SVT s tým, že sú zatiaľ v hre oba varianty. Zotrvanie v zahraničí aj návrat do Švédska.

Švédski biatlonisti by mohli byť sedem týždňov mimo domova. "Samozrejme je to dlhá doba, nie je to úplne optimálne. Ale už v lete sme sa o tom bavili so športovcami a boli s tým v pohode. Nemyslím si, že by to bol problém. Chcú sa tiež čo najlepšie pripraviť na preteky, zvlášť s ohľadom na bezpečnosť, " vysvetľuje Lukas.

Podobne to vidí aj Mona Brorssonová, ktorú cituje denník Expressen. "Keď porovnáme výhody a nevýhody, tak to skôr vyjde na to, aby sme necestovali domov. Podľa mňa je to veľmi dobré, pretože získame ďalší týždeň vo vysokohorskom prostredí. "

Foto: Johannes Lukas dáva inštrukcie zverencom. (Autor: Håkan Blidberg)

Situáciu by podľa Brorssonovej uľahčilo, keby po Antholzi mohli za športovcami prísť ich partneri. Museli by podstúpiť testy pred odchodom aj po príchode a do obdržaní výsledkov by zostali v karanténe. Až potom by mohli vstúpiť do ostro stráženej bubliny.

Zdroje: K.Halberštádt, SVTExpressen
Foto: Elvira Öbergová (Autor: Steffen Prößdorf/Wikipedia)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára