MS Pokljuka: Francúzsko sa raduje z víťazstva v zmiešaných dvojiciach, Slovensko 21. - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

18. februára 2021

MS Pokljuka: Francúzsko sa raduje z víťazstva v zmiešaných dvojiciach, Slovensko 21.

Francúzske duo Antonin Guigonnat a Julia Simonová zvíťazili v zmiešaných dvojiciach na Majstrovstvách sveta v Pokljuke. Rozhodovalo sa v poslednom kole, keď na Simonovú tlačila Tiril Eckhoffová, ktorá napokon s Johannesom Thingnesom Bø získavajú striebro. Rolu favoritov na zisk cenného kovu potvrdili aj Hanna Öbergová so Sebastianom Samuelssonom, ktorí berú bronz.

Šiesty cenný kov pre Francúzsko

Najlepšími partnermi v dnešnom tímovom zápolení bola francúzska dvojica Antonin Guigonnat a Julia Simonová. Guigonnat poskytol oporu vo forme výbornej streľby a Simonová ukázala v závere, že ak treba, vie vytiahnuť neuveriteľný beh. Pre Francúzsko dnešná výhra znamená šiestu medailu zo šampionátu v Slovinsku.
Favoriti Tiril EckhoffováJohannes Thingnes Bø dnes ukoristili striebornú medailu. Eckhoffová v záverečnom kole už nestačila na francúzsku súperku. Na bronzovom umiestnení sa držala Ukrajina, ale v poslednom okruhu túto krajinu zdolalo Švédsko zásluhou Sebastiana Samuelssona a Hanny Öbergovej
Foto: Sebastian Samuelsson a Hanna Öbergová. (Autor: Christian Manzoni/IBU)

Tri dobíjania Ukrajiny, Slováci až v tretej desiatke

Najlepšiu bilanciu zaznamenalo ukrajinské duo Artem Pryma a Darja Blašková, stačili im iba tri dobíjania. Tesne nedosiahli na pódium a skončili štvrtí. Záverečnú streľbu nezvládla Dorothea Wiererová, ktorá musela na trestné kolo a odsunula Taliansko mimo medailové ambície. Spoločne s Lukasom Hoferom obsadili piatu priečku s odstupom takmer minúty za Francúzskom. 

Posledná položka sa nepodarila ani Lise Hauserovej. Jej rakúsky partner Simon Eder sa dokonca po prvom úseku držal na vedúcej pozícii, trestné kolo Hauserovej však rakúsku dvojicu odsunulo na šieste miesto. 
Slovensko ponúklo to najlepšie čo má, boli tu šance aspoň na umiestnenie v najlepšej pätnástke. Tomáš Hasilla aj Paulína Fialková zaostávali za najlepšími najmä na trati, na strelnici dobíjali 14 krát, nebežali teda žiadne trestné kolo. V cieli zaznamenali konečnú 21. priečku.

Výsledkový servis

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára