IBU Cup Arber: Z premiérového víťazstva v kratšom individuálnom závode na 15 km sa raduje Povarnicin a Žuravoková - BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

BiatlonMagazín™ - žijeme biatlonom

Žijeme biatlonom

NAJNOVŠIE SPRÁVY

Featured

17. januára 2019

IBU Cup Arber: Z premiérového víťazstva v kratšom individuálnom závode na 15 km sa raduje Povarnicin a Žuravoková


V Arberi zažili premiéru skrátené vytrvalostné preteky, ktoré sa jazdili na trati masového štartu, teda chlapi po trojkilometrových okruhoch, ženy na 2,5-kilometrovej trati. Z triumfu sa tešili Alexander Povarnicin a Julia Žuravoková

Z premiérového triumfu v tejto disciplíne sa radoval Rus Alexander Povarnicin, ktorému ideálne vyšlo aj minulotýždňové kolo IBU pohára. Predviedol prakticky dokonalý výkon. Na strelnici neurobil ani jednu chybu a ešte aj na trati bol druhý najrýchlejší. V celkovom hodnotení IBU Cupu sa vďaka dnešnému výsledku posunul už na 3. miesto.

Vyhral tak s obrovským náskokom 72 sekúnd pred málo známym Nemcom Lucasom Fratzscherom, ktorý sa raz pomýlil. Nezvyčajne pestré pódium doplnil Francúz Aristide Begue, ktorý urobil dve chyby. Zásluhou 5. najrýchlejšieho behu odsunul na nepopulárne 4. miesto Kanaďana Brendana Greena. Green chyboval len raz, ale až 21. bežecký čas ho odsunul na zemiakovú pozíciu. Na malé pódium sa ešte dostali Fredrik Gjesbakk (2 chyby) a Marco Groß (1 chyba).

Do prvej desiatky sa prebojoval tiež siedmy Johannes Dale (3) z Nórska, ktorý sa už tento rok úspešne pozrel aj do Svetového pohára. Ôsme miesto obsadil Sven Grossegger (3) z Rakúska, 9. miesto vybojoval Rus Nikita Poršnev (3) a 10. bol Tore leren (2) z Nórska.

Medzi ženami si víťazstvo vystrieľala Ukrajinka Julia Žuravoková. Na strelnici predviedla nulu a na tratiach rýchly beh. Za ňou skončila Švédka Chardine Sloofová, bronzová krajanka Elisabeth Hoegbergová, ktorá sa drží v celkovom hodnotení IBU Cupu na druhej priečke.
Medailistky z individuálu na 12,5 km (Autor: Harald Deubert)
Spomeňme ešte šiestu Enore Latuillierovú, ôsmu Nadine Horchlerovú či deviatu Theklu Brun-Lieovú, ktoré sa už pozreli medzi A-tím a teda do Svetového pohára.

Premiéru v seniorskom biatlone mala aj 45-sekundová penalizácia, ktorá sa pripočítavala pretekárom za minelu.

Výsledkový servis

Výsledky vytrvalostných pretekov mužov
Analýza závodu
Výsledky vytrvalostných pretekov žien
Analýza závodu


Titulné foto: Medailisti z individuálu na 15 km (Autor: Harald Deubert)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára